2022 Yılında En Çok Ses Getirmesi Beklenen Kripto Para Projeleri

2022 Yılında En Çok Ses Getirmesi Beklenen Kripto Para Projeleri
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası, 2021’de geçirdiği harika bir yılın ardından, şu anda 2,2 trilyon doların üzerinde bir değere sahip olmayı başarmış durumdadır. Piyasa, büyüklüğü nedeniyle, yatırımcılar için muazzam getiriler elde etmek ve piyasaya sürmek için birçok uygun fiyatlı kripto para için imkân sağlıyor.

Elbette birçok yatırımcı, kripto para piyasalarında en iyi seviyeleri yakalayan kripto paraları tercih etmek isterler ancak bunu tespit etmek için ya çok iyi analizler ve incelemeler yapılması gerekir ya da güvenilir kişilerden alınan verilerle hareket edilir.

Bu makalemizde dünyaca ünlü ve güvenilir birçok analist tarafından 2022 yılında en çok ses getirmesi beklenen kripto paraları derledik.

Kripto paraları başlık başlık incelemeden önce burada yazan hiçbir bilginin yatırım tavsiyeyi olmadığını ve tamamen bilgi sağlama amaçlı olduğunu belirtelim.

Lucky Block: Büyük Fiyat Potansiyeline Sahip En İyi Kripto Para Projesi

Birçok kişi için 2022 yılı için kripto para piyasasındaki en odak proje Lucky Block!

Lucky Block, geleneksel piyango sistemlerinin sunduğu deneyimi önemli ölçüde iyileştirerek merkezi olmayan teknolojiden yararlanmaya çalışan blok zinciri tabanlı bir piyango platformudur.

Lucky Block’un yerel token birimi LBLOCK, platformun hayatî bir parçasını oluşturur ve hem işlem ücretlerini ödemek hem de loto biletleri satın almak için kullanılır. Dahası, kazanılan tüm ikramiyeler LBLOCK Token ile ödenir ve ödemeler anında gerçekleşir!

Lucky Block’un ön satışı, devasa yatırımcı talebinin ardından tükendi ve platforma 5,7 milyon dolarlık fon sağladı. Platformun ile ilgili dolaşan dedikodular nedeniyle, Lucky Block’un geliştiricileri, LBLOCK’u planlanandan önce PancakeSwap’ta listelemeye karar verdiler ve bu karar, tokenin listelendiği ilk gün boyunca 3.4 milyon doların üzerinde bir ticaret hacmiyle sonuçlandı.

Yol haritasına baktığımızda, Lucky Block’un geliştirici ekibi, loto çekilişinin 25 Mart’taki resmi lansmanından önce, 2022’nin ilk çeyreğinde Binance Borsası’nda listelenmeye odaklanmıştır.

Son olarak, ön satışın ve PancakeSwap listelemesinin başarısı, Lucky Block topluluğunda muazzam bir heyecan yarattığı gibi şu anda platformun Telegram grubunda aktif olan 24.000’den fazla üye var. Bu nedenle LBLOCK, kripto para uzmanları tarafından 2022’de ses getirmesi beklenen kripto para projeleri arasında en üst sıralarda yer almaktadır.

Lucky Block (LBLOCK) ile ilgili daha detaylı bilgi için Lucky Block (LBLOCK) Nedir, Nasıl Alınır? başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Decentraland (MANA): Metaverse’ün Diğer Adı

Metaverse teknolojisine ve projelerine ilgi duyup da Decentraland’ı duymayan kişi sayısı oldukça azdır. Bu nedenle de Decentraland’ı duyup, araştırıp, projenin platformunu kullanan kişi sayısı oldukça fazladır.

Decentraland, oyun içi öğelerden para kazanmak için kapsam sağlayan sanal bir dünya sunduğundan, dikkate alınması gereken bir başka heyecan verici kripto para birimi olarak görülüyor.

Decentraland, kullanıcıların metaverse’e girmek için LAND adı verilen sanal gayrimenkulleri alıp satabileceği, en popüler platformlardan biridir. Ayrıca, oyun içi NFT öğelerin Decentraland Marketplace’te takas edilebilir olmasından dolayı tam işleyen bir ekonomi yaratılabilmektedir.

Decentraland’ın yerel kripto para birimi MANA Token, bu yazı tarihinde sadece 2,30 dolar seviyelerinde işlem görüyor ve dünya genelindeki birçok kripto para uzmanı, MANA Coin de denilen MANA Token’ın çok daha iyi seviyelere çıkacağına inanıyor.

Decentraland (MANA) ile ilgili daha detaylı bilgi için Decentraland (MANA) Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır? başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Polkadot (DOT): Rakipsiz Ölçeklenebilirlik ile En İyi Kripto Blok Zinciri

Polkadot, blok zincirler arası çalışabilirliği sağlamayı amaçlayan yenilikçi bir protokoldür.

Mevcut şartlarda birçok blok zinciri ayrı ayrı çalıştığı için blok zincirler arası veri paylaşımı geliştiricileri ve yatırımcıları fazlasıyla zorlamaktadır.

Polkadot’un paralel işlem yaklaşımı sayesinde, birden fazla blok zinciri sistem içinde “parachain” olarak çalışabilmekte ve çok daha yüksek ölçeklenebilirlik sağlamaktadır.

Basit bir anlatımla özetleyecek olursak Polkadot’un sahip olduğu proje, geliştiricilerin platformlar arası uygulamalar oluşturabilecekleri ve her bir blok zincirinin özerkliğini korumasına izin verebilecekleri anlamına geliyor. Genel olarak Polkadot’un sistemi, kripto dünyasının işleyişini değiştirmeye hazır görüntü çiziyor ve bu da Polkadot’un yerel kripto para birimi DOT Coin‘i 2022 ve sonrası için değerlendirilmesi gereken heyecan verici bir kripto para birimi haline getiriyor.

Polkadot (DOT) ile ilgili daha detaylı bilgi için Polkadot (DOT) Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır? başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Chainlink (LINK): Parlak Bir Gelecek Beklenen Kripto Para Birimi

Blok zincirlerin merkezi olmayan yapıları nedeniyle, prensiplerinden ödün vermeden veri elde etmeleri oldukça zordur.

Chainlink, blok zincirlerin merkeziyetsizliklerini koruyacakları bir şekilde veri alabilmelerinin çözümünü sağlayarak bu sorunu çözmeye çalışmaktadır. Chainlink “Oracles” kullanılarak, blockchain dışı kaynaklardan gelen verileri Ethereum ağındaki akıllı sözleşmelere ileterek bunların doğru şekilde işlenmesine olanak sağlar. Bu çözüm ve sistem, kripto ekosisteminde son derece değerli olduğu için Chainlink en iyi projeler arasında değerlendirilirken, yerel kripto para birimi olan LINK Coin denilen LINK Token‘ın da 2022 yılında sıkça konuşulacak bir kripto para birimi olacağı ön görülüyor.

Chainlink (LINK) ile ilgili daha detaylı bilgi için Chainlink (LINK) Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır? başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Curve DAO (CRV): Sürpriz Projenin Potansiyelli Kripto Para Birimi

Curve DAO, stablecoin ticaretine odaklanan Ethereum tabanlı merkezi olmayan bir kripto borsa ya da diğer adıyla DEX platformudur.

Yatırımcılar Curve’u kullanarak, düşük ücretlerle sıfıra yakın sapmalarla stablecoin alışverişi yapabilirler. Curve sistemi bunu, yatırımcıların varlıklarını yerleştirmelerine ve önemli getiriler elde etmelerine olanak tanıyan likidite havuzlarının kullanımı yoluyla başarır.

Ayrıca Curve DAO’da merkezi olmayan bir yapı bulunduğu için kullanıcıların merkezi borsalarda olduğu gibi KYC kontrollerinden geçmelerine gerek yoktur ve bu da Curve’ü DeFi’nin geleceği için çekici hale getirmektedir. Ek olarak bu başarısından dolayı Curve DAO’nun yerel kripto para birimi olan Curve DAO Token ya da diğer adıyla CRV Token, yatırımcıların dikkatini fazlasıyla çekmekte ve 2022 yılını takiple ilerleyen yıllarda daha iyi yerlere geleceğine dair inanç sağlamaktadır.

Curve DAO (CRV) ile ilgili daha detaylı bilgi için Curve DAO (CRV) Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır? başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Polygon (MATIC): Uzun Vadeli Yatırımcıların Gözbebeği

Ethereum ile ilgilenip Ethererum ağında işlem yapmış birçok kripto sever ve geliştirici, yüksek işlem (gas) ücretleri ve yavaş işlem hızlarından dolayı Ethereum’un ölçeklenebilirlik sorunlarını farketmiştir.

Polygon, Ethereum ağıyla uyumlu bir ölçeklendirme çözümü sunarak hem bu sorunları ortadan kaldıran hem de kategorisinde en başarılı olduğu kabul edilen bir projedir. Çalışma sistemini özetleyecek olursak Polygon, Ethereum blok zincirine paralel olarak daha hızlı işlem hızları ve daha düşük işlem ücretleri sağlayan ikincil bir blok zincir olarak çalışır.

Ayrıca Polygon, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumlu olduğundan, DApp geliştiricilerinin uygulamalarını Polygon’a aktarmalarına da kolaylık sağlamaktadır. Ethereum, blok zincirler arasındaki hakimiyetini sürdürmeye kararlı göründüğü için, Polygon’un 2022 ve ilerleyen yıllarda geliştiriciler için faydalı bir ölçeklendirme çözümü, Polygon’un yerel token birimi MATIC Coin‘in de yatırımcılar için güvenilir bir yatırım aracı olduğuna dünya genelinde inanılmaktadır.

Polygon (MATIC) ile ilgili daha detaylı bilgi için Polygon (MATIC) Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır? başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Avalanche (AVAX): Birçok Yatırımcının Umut Işığı

Ethereum’un ölçeklenebilirlik ve yüksek işlem (gas) ücretleri sorunlarından yukarıda bahsetmiştik.

Avalanche, bu sorunu üç ayrı blok zincirine sahip bir platform sunarak çözmeye çalışan bir projedir. Bu üç blok zincirinin her biri ağın bir yönüne odaklanır. Bu da Avalanche’nin hızlı kesinlik süresi (TTF) ve düşük ücretler sunabileceği bir çözümü geliştiricilere sunuyor. Ayrıca Avalanche, ağ içinde güvenliği ve bütünlüğü korumak için iki konsensüs mekanizması kullanır.

Sonuç olarak sahip olduğu sistem ve sunduğu çözümler, Avalanche’yi katman çözümlerinde öne çıkardığı gibi Avalanche’nin yerel kripto para birimini yani AVAX Coin‘i de kısa vadede ses getirecek uzun vadeli bir yatırım aracına dönüştürüyor.

Avalanche (AVAX) ile ilgili daha detaylı bilgi için Avalanche (AVAX) Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır? başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_k_n
Şaşkın
0
hasta
Hasta
2022 Yılında En Çok Ses Getirmesi Beklenen Kripto Para Projeleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir